The Soul2goal Academy

The S2G Academy staat symbool voor innovatieve talentontwikkeling. Onze focus is gericht op de sportieve en menselijke vorming van jeugdvoetballers die de potentie en ambitie hebben om profvoetballer te worden.

We werken samen met universiteiten en hogescholen en hebben constant een aantal stagiaires binnen onze organisatie die ons assisteren bij ons onderzoek en onze productontwikkeling.

 

Verbintenis

Wij verbinden wetenschappelijk onderzoek met de praktijk van het professionele voetbal

Maatschappelijke rol

We versterken de maatschappelijke rol van voetbalclubs

Mentale gezondheid

We ontwikkelen concrete programma's voor trainers en clubs ter bevordering van de mentale gezondheid van talentvolle jeugdspelers

Binnen The Academy wordt er een brug geslagen tussen wetenschappelijke inzichten uit bijvoorbeeld de sportpsychologie en de praktijk van het professionele voetbal. In ons werk maken we zowel verbinding met de belevingswereld van jeugdvoetballers, als met de opleidingsvisie van voetbaltrainers. We ontwikkelen tools voor jeugdtrainers om de mentale ontwikkeling van hun spelers te volgen en te stimuleren (handboek ‘Mentale oefeningen voor veldtrainers’) en een programma voor clubs om de mentale begeleiding effectief op te nemen in het totale topsportbeleid (werkboek ‘Van bestuurskamer tot veld, mentale kracht in de praktijk’).

Harald Weidmann profielfoto Soul2Goal

Harald Weidmann

Teammanager & coach
is coach en filosoof met een passie voor sport. Zijn werkwijze kenmerkt zich door het stellen van scherpe vragen, het versimpelen van complexiteit en het doelgericht werken naar een oplossing. Samen met Julie leidt hij de S2G Academy waarin diverse onderzoeken plaatsvinden die gericht zijn op mentale begeleiding in het topvoetbal.
Julie van Bennekom profielfoto Soul2Goal

Julie van Bennekom

Coach
is toegepast jeugdpsycholoog en talentenbegeleider in het amateur- en profvoetbal. Met veel gedrevenheid, aandacht en inlevingsvermogen begeleidt ze jeugdspelers, trainers en ouders. Haar laagdrempelige en informele manier van werken maakt haar geliefd en gewild bij mensen, die ze individueel en in relatie tot elkaar verder helpt.
Daniel van Veen profielfoto Soul2Goal

Daniël van Veen

Student Hogeschool van Amsterdam & Pedagogisch medewerker
Is student Sportkunde aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast het voetballen en training geven werkt hij veel met kinderen op een buitenschoolse opvang. Daniël kijkt met een frisse blik naar wat een kind nodig heeft, zodat het zich op zijn of haar geheel eigen wijze en tempo zo goed mogelijk kan ontwikkelen. Zijn motivatie haalt hij uit de energie die de kinderen hem geven. Samen groeien met plezier!

Bart van Haren

Student Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
Studeert Sportkunde in Nijmegen en specialiseert zich in talentontwikkeling op motorisch, maar vooral ook mentaal vakgebied. Door zijn praktische kennis en ervaring met jongeren in de sport, helpt hij graag bij het behalen van zowel hun persoonlijke doelen als sportpotentie.
Bradley Hermsen profielfoto Soul2Goal

Bradley Hermsen

Student Universiteit van Utrecht
tekst komt nog
Scroll naar boven
Scroll naar top